Over het boek:
Agressie staat vandaag volop in de kijker. De maatschappelijke bekommernis is groot, het probleem complex. Ook in opvoedings- en onderwijssituaties krijgt men vaak te maken met agressie. Het is niet eenvoudig hiermee om te gaan. Hoe en wanneer grijp je in? Wat kan de oorzaak zijn van agressie en zijn er manieren om agressie te voorkomen?

Dit boek biedt concrete handvatten. Eerst bekijkt de auteur wat agressie precies is en wat het achterliggende crisisontwikkelingsmodel is. Dan plaatst hij agressie binnen de ontwikkeling van het kind, met advies voor leerkrachten en begeleiders. Ook de rol van schoolreglementen en andere afspraken komen aan bod. Daarnaast krijgen preventie en debriefing ruime aandacht. Rode draad in dit boek zijn de concrete tips en herkenbare voorbeeldsituaties.

 

Loop naar de maan is een praktisch boek voor onderwijsmensen en iedereen uit de zorg- en begeleidingssector die te maken heeft met agressie. Ook ouders zullen er inspiratie in vinden.

 

Uit de inhoud:
Een persoonlijke analyse als opwarmer - Agressie! Spreken we over hetzelfde? - Crisisontwikkelingsmodel - Lichaamstaal en agressie - Ontwikkelingsverloop van antisociaal gedrag / gedragsmoeilijkheden - Schoolcultuur: regels en reglementen - Preventie en debriefing, of waar alles begint - Enkele tips ter afronding